Falafel

Falafel ja, hva er det? Tener du kanskje.  Falafel er små "kjøttkaker" av kikerter istedenfor kjøtt og som regel mye spist av vegetarianere. Det kan spises som de er eller i pitabrød med salat, tomat, paprika og agurk. Serveres også gjerne med hummus; en dipp lagd av kikerter. Falafelene er både glutenfri, melkefri og fri for egg og nøtter.



Falafel
(ca 20-25 stk)

Ingredienser:
5 dl kokte kikerter (=2 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker) Kan også bruke kikerter på boks.
1 gul løk, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 krm spisskummen
1 krm kardemomme
1 lite krm chilipulver
1 krm paprikapulver
1 ts tørket koriander (ev. 1 liten neve frisk finhakket koriander eller persille)
1 ts salt
litt pepper
1 toppa ts bakepulver
1 krm natron
ca 5-8 ss kikertmel (også kalt gram flour) (ev. bruk annet fint mel)

Fremgangsmåte:
1. Bløtlegg kikertene over natta. Skyll og kok de møre i rikelig med vann i ca 60 min. Skyll kikertene i kaldt vann. Det går fint å bruke kikerter på boks også.
2. Ha kikertene i en stor bolle og mos de litt med en sleiv. Tilsett løk, hvitløk og krydderne, bakepulver og natron.
3. Kjør deigen i en food processor til det er en fin og jevn blanding. Ha deigen tilbake i bollen og rør inn ca 5 ss av kikertmelet. La hvile i 30 min.
4. Form små, runde boller og stek de på lav varme med olje i en stekepanne. Flat de litt ned i panna. Prøvestek en bolle først og sjekk konsistensen, om den virker for løs, tilsett mer kikertmel.


Spis falafelboller i pitabrød/lefse med hummus, salat, tomat og agurk eller som de er med en god salat til.
Du kan gjerne stek opp en haug med falafel og fryse ned de du ikke spiser opp. Når du skal spise dem varmer du dem forsiktig på lav varme i stekepanne med lokk.


Tusen takk til Veganmisjonen.com for god oppskrift.

Én kommentar

vegetarfamilie

01.09.2014 kl.22:37

Dette skal jeg prøve :). Takk for oppskrift.

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits