Glutenfri spinatpai med kylling og tomat

Dagens middagstips; Spinatpai med kylling og tomat. Kjempegodt og uten gluten og melk! Restene kan også fint brukes som lunch dagen etter.





Spinatpai

Glutenfri paibunn:
3 dl jyttemel (Original)
100 g smør, margarin eller Melange uten melk og soya
1 egg

Smuldre mel og smør, og rør deretter inn egget.
Smør en paiform på ca 27 cm og fordel deigen utover.
Forstek paibunnen på 200 grader i 12 min.

Fyll:

2 kyllingfileer på tilsammen ca 300-400 gram
1 tomat
250 g
hakket eller dypfryst spinat (Fryst spinat i kuber er et billig og bra alternativ.)
1
båt hvitløk
4
stk egg
2
dl rismelk
1
4
ts malt muskat
12 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 ts oregano

Kutt opp kyllingfileene i små biter og stek dem på stekepanne.
Bruker du fryst spinat varmer du denne opp sammen med rismelk til den løser seg eller du kan ta den opp av frysen kvelden før.
Bland sammen spinat, egg, hvitløk, rismelk og krydderet i en bolle.
Kutt opp tomaten.
Når bunnen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og fyller den med stekte kyllingbiter og oppkuttet tomat. Hell deretter spinat-blandingen over.
Stek paien videre på 200 grader i 25 min eller til fyllet har blitt fast.

 

#middag #mat #oppskrift #glutenfri

2 kommentarer

Thea

26.08.2014 kl.20:57

Naam! Takk for godt tips!

Mona

27.08.2014 kl.01:29

Så skikkelig godt ut:)

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits