Bokhvetegrøt med banan

Du har kanskje hørt om bokhvete, men vet ikke helt hvordan du skal bruke den? Hele bokhvete-gryn passer perfekt til grøt! Koker du dem hele i vann og serverer med melk smaker det nesten som frokostblanding, og bruker du oppskriften under kan du få en mer søtere grøtkonsistens med den.

Her får du oppskriften på en glutenfri og melkefri grøt av bokhvete blandet med banan :)




Bokhvetegrøt med banan
(1 person)

Ingredienser:
1 dl bokhvete
1 banan
1-2 dl vann

Fremgangsmåte:
- Kok bokhveten i vannet til grynene har blitt myke (ca 15 min)
- Miks sammen banan og den kokte bokhveten i en blender eller med stavmikser til den får konsistensen som grøt. 
- Server med valgfri topping. Eksempel banan, rosiner, nøtter, honning, agavesirup, syltetøy eller friske bær.

3 kommentarer

Nina

17.08.2014 kl.17:22

Det har jeg ikke prøvd! Jeg laget alltid med havregryn, hvor får man kjøpt bokhvete? Fin blogg :)

Kjernesunn mat

17.08.2014 kl.17:25

Nina: Spiser mye havregryn selv, men må ha litt variasjon for å ikke bli lei :) Bokhvete kan du kjøpe på glutenfri avdeling i matbutikker, hos helsekost og hos innvandrerbutikker. Anbefaler deg å kjøpe det hos innvandrerbutikker, for der får du omtrent dobbelt så mye for pengene ;)

Urte

17.08.2014 kl.17:28

Herlig! Ha en fin søndags kveld :)

Hadde vært hyggelig med en kommentar tilbake. Jeg har nettopp startet å blogge, men jeg går helt den andre veien enn de flest andre, derfor trenger jeg en liten "boost". Jeg skriver om ting veldig få andre skriver om, men jeg er kun 14 år, så jeg blir nok undervurdert. Jeg er her for å bevise at jeg KAN, og om jeg kan, så kan du også. Takker for støtten.

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits