Rabarbrasaft

Sitter du å lurer på hva du skal gjøre med rabarbraen hver gang du ser den i hagen eller åpner frysen? Lag saft av den da vel! :D





Rabarbrasaft


Ingredienser:
500g rabarbra
5 dl vann
5 kryddernelliker
Noen dråper med sitronsaft
1 dl sukrin
1 g steviapulver (1 liten pakke)

Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, rabarbra og nellikene under lokk til den har kokt i stykker, ca 10 min.
- Hell masse opp i en bolle gjennom en sil og press ut all saften fra rabarbraen med en skje.
- Hell saften tilbake i en rengjort kjele og kok den opp sammen med noen dråper sitron, sukrin og stevia.
- Smak på om den kjennes god ut og hell saften i opp i rene glassflasker. Fargen på saften vil variere fra gul til rød spørs på rabarbraen.
- Til servering kan du enten blande den ut for å få svakere saft eller drikke en som den er.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits