Soyamarinert laks

Dette var min kjæresten og kokk som lagde en dag vi skulle grille. Jeg elsket det! På grunn av min dårlige hukommelse må det skrives ned så jeg har oppskriften i lageret mitt av gode oppskrifter (denne bloggen). Soyamarinert laks bør prøves av alle! Laksen kan stekes både på grill og i ovnen.



Soyamarinert laks med wokede grønnsaker

Ingredienser:
Laksefile
Soyasaus (Glutenfri om allergi, Tamari f.eks)
Sesamfrø
Grønnsaker til woking; F.eks brokkoli, gulrot, sukkererter og paprika
Olje til steking

Fremgangsmåte:
- Kvelden før, eller noen timer før du skal spise, ligger du laksefileten i en plastpose og fyller på med soyasaus så den legger seg litt rundt hele laksen. La laksen og soyasausen ligge i posen til dagen etterpå.
- Legg laksen i en ildfast form og strø sesamfrø over.
- Stekes på 200 grader i 10-15 min.
- Wok oppkuttede grønnsaker på sterk varme i kort tid og server som tilbehør.

Vil du legge laksen på grillen istedet kan du fint pakke den inn i aluminiumsfolie med litt smør og urter og steke den på gillen :)

2 kommentarer

Kaisa Elise

27.09.2014 kl.11:08

Det så utrolig godt ut !

Luna Domenika

27.09.2014 kl.11:09

Høres godt ut. Skal prøve det ut

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits