Brenneslesuppe

Brenneslesuppe er kanskje ikke det første du føler for å lage, men jeg mener det når jeg sier det; denne suppen er overraskende god!
Den er veldig næringsrik i tillegg til billig da du plukker brennesle selv ;)




Brenneslesuppe
4 personer

Ingredienser:
1 gul løk
Litt smør
4 store never brennesleblader (så nye som mulig)
Blandede urter (jeg brukte tørket timian og oregano, men bruk gjerne ferske også)
1 grønnsaksbuljong blandet i 8 dl vann
2 dl fløte

Fremgangsmåte:
- Bland buljongen med vann i en kjele og varm opp. Legg brenneslen oppi og la den falle litt sammen. Hell av vannet i et dl-mål.
- Surr løk mykt i smør.
- Blant brenneslen og urter med løken i pannen og la det surre litt.
- Hell blandingen i en kjøkkenmaskin eller et dl-mål med litt av kraften og kjør det til en purè.
- Hell pureen tilbake i gryten sammen med resten av kraften og la det koke litt på svak varme. Hell i fløten og la det småkoke litt til.
- Server gjerne med sprøstekt skinke eller salami, godt brød med smør og eventuelt en klatt med creme fraiche.

2 kommentarer

ida

09.06.2015 kl.23:51

Nam! syns det høres så godt og spennende ut å lage :)

Iselin Renée

10.06.2015 kl.16:28

Det så spennende ut :)

Skriv en ny kommentar

Fri for gluten, kumelk og sukker.
hits