Sunn dessert eller helgekos, samme det. Dette er både godt og sunt! Har foreløbig slått godt an hos alle jeg har laget det til, så bør prøves!

Sjokolade og avokado-krem
Ingredienser:
1 moden avocado
15 gram kakao - mer hvis du ønsker mørkere smak
20 gram sukrin gold
1-2 ts yaconsirup, agavesirup eller honning
1 klype salt
1-2 ts PB2/peanøttmel eller peanøttsmør
Peanøtter eller cashewnøtter til pynt.
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene i en food prosessor eller med en stavmikser til det bli en glatt røre.
Smak til med sukrin, sirup/honning og kakao etter hvordan du liker det.
Pynt med peanøtter eller cashewnøtter.
En del stikkelsbær og litt rips i hagen eller frysen du skulle fått brukt? Prøv denne bærsuppen! Kjempegod :D

Stikkelsbærsuppe med rips
2 porsjoner
Ingredienser:
5 dl stikkelsbær
1 dl rips
2,5 dl vann
1 pose (1 gram) med stevia
5 ss sukrin
Pisket kremfløte (Laktosefri kan også brukes. Eller droppes helt om du har melkeallergi)
Friske bær til pynt
Fremgangsmåte:
- Rens bærene og kok dem opp i vann i en kasserolle. Kok dem i noen minutter til stikkelsbærene begynner å mose seg.
- Press suppen gjennom en sikt og ned i en bolle. Bruk en skje for å presse ut mest mulig saft av bærene.
- Hell suppen opp i kasserollen og kok den opp samtidig som du smaker den til med stevia og sukrin.
- Avkjøl suppen.
- Legg suppen i dype tallerkener med litt krem og bær til pynt.
Nå vil jeg komme med et tips til hvordan du kan bruke tortilla-oppskriften jeg la ut i går til god snacks!
Det eneste du trenger er en banan, peanøttsmør og en tortillalefse (Trykk her for å komme til oppskriften).
Smør en tortillalefse med peanøttsmør, legg en banan oppå, rull sammen og spis! Nam nam nam!
Så sett i gang med å lage glutenfrie og grove tortillalefser, for de kan brukes til både snacks, lunch og middag bare med forskjellig fyll!

#oppskrift #mat #snacks
Havrekjeks på 3 ingredienser? Ja, det går! Sunne er de også :)
Havre-peanøtt-banan-kjeks
Ca 10-12 stk
Ingredienser:
1 godt moden banan (jo mer moden, jo søtere og bedre blir kjeksene)
2 dl havregryn
3 ss peanøttsmør
Litt vaniljepulver (kan sløyfes)
Ekstra etter ønske: tørket frukt som tranebær og rosiner eller hakket sjokolade
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Mos bananen i en bakebolle.
- Tilsett havregryn og peanøttsmør og rør alt godt sammen.
- Om du ønsker å ha i noe ekstra kan du gjerne ha i litt vaniljepulver, tørket frukt eller hakket sjokolade ;)
- Rull små kuler av deigen og press dem flate til kjeks på et stekebrett med bakepapir. Et tips er å ta litt kokosolje på hendene først, så klistrer ikke deigen seg sånn til hendene.
- Stekes på 200 grader i 10 min.

Enten om ser etter oppskrift på sunt påskegodt, julekaker eller hverdagsnacks passer denne oppskriften fint. Med 3 ingredienser kan du enkelt lage deg smakfulle havretopper som kan nytes med god samvittighet!
Havretopper med kokos og banan
Ingredienser:
4 modne gule bananer
4 dl havregryn
2 dl kokos
Fremgangsmåte:
Mos bananene i en bakebolle med en gaffel eller stavmikser.
Bland bananene sammen med havregryn og kokos.
Form de med en spiseskje/hendene til små topper (ca 25 stk) og sett de på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes på 180 grader, over og under varme i 10-14 min (til de gyldne).
De første dagene er de saftige, deretter blir de tørrere. Bør spises innen en uke.

#oppskrift #mat #snacks #sunt

Flere som følger Linda Stuhaug og hennes gode oppskrifter? Når jeg fant oppskriften på sunne brownietrøfler måtte jeg selvfølgelig prøve dem og resultatet ble kjempegodt! Nesten som brownies, bare at man slipper å steke dem. Det fine med raw food er at det er lov å digge deigen! Hovedingrediensene er dadler, nøtter og kakao og de blir både søte og smaker som sjokolade.
Trykk her for å komme til oppskriften.
Er du sugen på noe søtt og godt en dag MÅ du prøve disse raw food snacksbollene/energikulene istedenfor å ty til godteri. Jeg lover dere; de er absolutt fantastiske! Ellers hadde jeg ikke sittet her med bare en kule igjen etter en halv porsjon som jeg nettopp lagde.
Ingredienser:
1 kopp havregryn
2/3 kopp kokosflak
1/2 kopp hakket sjokolade
1/2 kopp peanøttsmør
1/2 kopp knuste linfrø
1/3 kopp honning
1 teskje vaniljepulver
Bland alt sammen og rull små kuler. Oppbevares i kjøleskapet. Spis og nyt!
PS: Kan være avhengighetsskapende. Har du vanskelig for å begrense deg; lag halv porsjon.

Tusen takk til gimmesomeoven.com for supergod oppskrift og bilde.
Det er helg og jeg vil tro at de fleste skal kose seg litt ekstra med mat, spesielt snacks på kveldstid. Derfor vil jeg gjerne komme med en oppskrift på en utrolig god hjemmelaget dipp; Tzatziki med soyayoghurt. Passer fint for dem med melkeallergi.
Tzatziki passer fint til middager med kjøtt og kylling eller som dipp til chips og grønnsaker.

Tzatziki
2-3 porsjoner
1/2 liter Alpro naturell soyayoghurt
1 fedd hvitløk
1/2 revet agurk
salt og svart pepper
Kutt opp eller press hvitløken og rør den inn i yoghurten.
Riv agurken på et rivjern og klem ut overflødig vann før du blander den inn med det andre.
Smak til med salt og pepper.
Tips til grønnsaker du kan skjære opp å bruke til dippen: Gulrot, søtpotet, kålrot, blomkål, brokkoli, agurk.

Lyst på litt sunn helgekos? Eller hverdagskos? Disse snacksbollene er både søte og gode!

Kanelpiker
Ca 10 stk
Ingredienser:
2 dl mandler
1 dl rosiner
3 ss honning
1 ss rapsolje
1 ts kanel
en klype salt
Fremgangsmåte:
1. Kjør mandlene til fint mel i foodprocessoren.
2. Hell det over i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene. Rør godt med en sleiv.
3. Trill deigen til runde boller. Nyt dem!
4. Oppbevares i kjøleskapet med plast over.
Takk til boken "Raw Delight - Naturlig godt" for oppskrift.